top of page

Slavíme první narozeniny!

Hurá! Boucháme šampaňské, krájíme dort a radujeme se. Dnes slavíme přesně rok od založení Rosteamu, prvního společensko-vědního spin-offu v ČR. Připomeňte si s námi, jak to celé začalo a čemu jsme se první rok ve firmě věnovaly. Připraveni na nostalgickou chvilku? Tak jdeme na to.


Jak to celé začalo?

Po ročním procesu pečlivého promýšlení konceptu firmy, příprav, jednání a vyřízení všech nutných záležitostí, jsme na konci února společně s rektorem Ostravské univerzity Janem Latou podepsali společenskou smlouvu a obchodní rejstřík se obohatil o novou firmu s názvem Rosteam, s.r.o. Sen se stával skutečností a doteď jsme tím všechny fascinované. Jaké to tehdy pro nás bylo si můžete připomenout v článku Opravdový příběh o založení spin-offu. Naše poděkování za podporu patří především děkance fakulty sociálních studií Alici Gojové a Lukáši Straňákovi z trasferu poznatků a technologií na OU. Pokud Vás zajímá, jak vznikl název Rosteam, můžete se to dočíst v rozhovoru, který s námi v létě udělala Aneta Greplová, autorka iniciativy Skvělí lidé.


Jaké kurzy proběhly?

Jakmile jsme získaly právní formu, spustily jsme naše webové stránky a pustily se do příprav a akreditací vzdělávacích kurzů. První vlajkovou lodí byl dlouhodobý 60ti hodinový kurz Metody komunitní práce uskutečněný na jaře. A byla to vskutku jízda! Tento krásný start nám dal motivaci pokračovat dál. Celkově jsme DÍKY VÁM a hlavně PRO VÁS za první rok realizovaly 5 vzdělávacích témat v Praze a Ostravě. Kromě metody KP to byly kompetence komunitního pracovníka, skupinová dynamika aneb jak facilitovat v sociální práci, nenásilná komunikace pro sociální pracovníky a posilování leadershipu v sociální práci.


A jaké byly ohlasy na kurzy?

"Lektorky jsou vzdělané profesionálky s bohatou praxí, z níž nám daly příležitost čerpat alespoň takto zprostředkovaně. Do další praxe se cítím být motivována a vybavena. Děkuji za intenzitu a pravdivost." (Míša)


"Kurz byl pro mě velkým přínosem, skvělá parta lidí, každý z jiného těsta, ale všichni se stejným cílem - být tím nej komunitním pracovníkem. A lektorky nám to umožnily. Kurz byl velmi prakticky zaměřen, jediná nevýhoda, že rychle utekl." (Eva)


"Po celou dobu kurzu jsem se cítila dobře a bezpečně. Díky propojení teorie, praxe a skupinových aktivit jsem si mohla prohloubit své znalosti. Doporučuji kurz všem, kteří se rozhodují, jestli do komunitní práce jít." (Martina)


"Kurz byl nabitý zajímavými v praxi potřebnými informacemi a umy. Lektorky ho vedou hravou a veselou formou založenou na týmové spolupráci. Cítila jsem se bezpečně." (Petra)



Co dalšího jsme uskutečnily?

Pro různé organizace jsme zpracovávaly rozsáhlejší analýzu dlouhodobého projektu a evaluaci ročního projektu. Velkou radost máme z komplexního přístupu, který jsme mohly poskytnout jedné spřátelené firmě ve formě strategického plánování, vzdělávání na míru, teambuildingu, supervizí a zpracování konkrétního metodického manuálu. Více o myšlence komplexního přístupu se můžete dočíst zde. Dále jsme facilitovaly různá setkání a hlavně se věnovaly také organizačním, provozně-technickým, ekonomickým a propagačním oblastem Rosteamu. No a díky tomu můžeme s klidným srdcem říct, že po roce fungování nejsme v červených číslech - UF!


Jak se nám dařilo tvořit to "společně"?

Po roce společného fungování jsme se shodly, že to byl rok intenzivní, kooperativní, sdílený a hlavně autentický a náš. Stále držíme hlavní hodnoty a myšlenky, se kterými jsme do budování Rosteamu vstupovaly a těší nás, že je můžeme přenášet i do naší práce a spolupráce s Vámi. Na osobních rovinách nejen nám tento rok přinášel do cesty taky velké balvany, které jsme nemohly jen tak odvalit, ale postupně zpracovat. I proto jsme se rozhodly napsat článek s 10 tipy co dělat, když je toho na nás moc. Ale hlavně jsme byly jedna druhé velkou oporou i v těžkých časech a dokázaly se vzájemně rozesmát. Nebo alespoň zajít na kafe s dortíkem a být v tom společně. Po profesní stránce nám spolupráce s Vámi dala mnoho rozvojových příležitostí a těšíme se, že to bude tak i nadále a budeme společně růst. Jak říká náš oblíbený fanda - "rostem s Rosteam".


Co je nyní před námi?

Momentálně jsme pro Vás připravily novou nabídku kurzů na jaro 2023 a přihlašování je již v plném proudu. Celý katalog s nabídkou si můžete pohodlně stáhnout do svého mobilu nebo PC a mít tak informace stále po ruce.

Jarní nabídka kurzů_Rosteam
.pdf
Download PDF • 10.10MB

A pokud v sobě ještě hledáte motivaci se na nějaký kurz přihlásit, třeba vám pomůže náš článek se sedmi důvody, proč se vzdělávat.



Jsme velmi rády, že jste u toho všeho mohli být s námi a děkujeme, že máte motivaci s námi společně růst! Pokud Vás tenhle článek zaujal a líbí se Vám, co děláme, budeme rády za sdílení :)



59 zobrazení
bottom of page